”Jag hatar honom – han var värdelös”

El Hadji Diouf till attack mot Liverpool-ikonerna

1 av 2 | Foto: TT
Steven Gerrard och Jamie Carragher
FOTBOLL

Förre Liverpool-anfallaren El Hadji Diouf gillar inte Steven Gerrard – eller Jamie Carragher.

I en intervju med So Foot går han till brutal attack mot de två Liverpool-ikonerna.

– Steven Gerrard var en egoist. Han brydde sig inte om Liverpool vann eller inte, säger senegalesen.

Neil Lennon.

Senegalesiske anfallaren El Hadji Diouf har genom hela sin karriär varit en kontroversiell karaktär. Numera huserar han hos Sabah FA i den malaysiska andraligan.

Bland många tidigare klubbar under karriären hade han en floppartad sejour i Liverpool mellan åren 2002 och 2005.

Diouf gjorde endast sex mål på 79 framträdanden för den engelska storklubben, och drog aldrig jämnt med Liverpool-ikonerna Steven Gerrard eller Jamie Carragher.

”Är en egoist”

Gerrard sågade senegalesen som ”högst upp på listan över nyförvärv jag tyckt allra sämsta om” i sin självbiografi från tidigare i år.

I en explosiv intervju med franska So Foot går Diouf nu till attack mot Gerrard.

– Steven Gerrard är en fantastisk klubbspelare men en egoist. Han brydde sig inte om Liverpool vann eller inte. Allt som betydde något för honom var att göra mål, säger 34-åringen.

Även Carragher får sig en släng av sleven från Diouf:

– Personen jag allra helst sluppit fira julafton med är Jamie Carragher. Jag hatar honom. Han var den största kalkonen jag sett på en fotbollsplan. Jag tyckte att han var värdelös.

”Aldrig gillat honom”

Diouf går även till attack mot nuvarande Bolton-tränaren Neil Lennon. Duon blev ovänner när Lennon tränade Celtic och Diouf spelade för Rangers. Men Diouf hävdar att han alltid hatat Lennon, och att deras konflikt startade under senegalesens tid i Liverpool.

– Jag känner inte Neil Lennon men sedan jag såg hans ansikte har jag alltid hatat honom. Han var hos Celtic och jag var hos Rangers och klubbarna var i krig. Han är ett kukhuvud och jag har aldrig gillat honom. I slutet av en match mellan Liverpool och Celtic i Uefa-cupen bad han om min tröja men jag gav honom aldrig den. Jag hade inte gett honom någon tröja i dag heller, säger Diouf.