Han öppnar för en comeback i United

”Väldigt få som inte vill göra det”

Foto: TT
David Moyes.
FOTBOLL

Han lär knappast få frågan.

Men om den hade kommit hade David Moyes tackat ja.

– Vem vill inte träna Manchester United?, säger han.

Han pekades ut som ”The chosen one”, men David Moyes misslyckades kapitalt i Manchester United och förvandlades i stället till den kanske mest bespottade tränaren i klubbens historia.

Den 22 april 2014 kom besedet.

David Moyes fick sparken av United.

Sedan dess har han hunnit testa lyckan i Real Sociedad, men även den historien slutade olyckligt och efter 42 matcher i laget fick Moyes än en gång kicken.

Ville ha mer tid

Nu talar han ut om sina misslyckade tränarsejourer. I en intervju med BT Sport säger Moyes att han inte ångrar någonting från tiden i United, och att han trodde han skulle få mer tid på sig att vända den negativa trenden.

– Det var min uppfattning av klubben, att de alltid har tålamod med sina tränare, att de får tid på sig även när det blåser motvind. Jag tror alla var införstådda med att det skulle ta lite tid att bygga vidare på laget som Sir Alex lämnade efter sig, men tyvärr hann jag inte göra det på tio månader, säger Modes.

”Förtjänar det”

Nu är hans efterträdare – Louis van Gaal – rejält ifrågasatt sedan hans värvningar för 2,5 miljarder floppat och laget hamnat i en rejäl formsvacka. Och Moyes hoppas att de ger nederländaren mer tid.

– Han förtjänar det. Det är fortfarande ett projekt under uppbyggnad och jag tror inte United vill bli stämplad som en klubb som regelbundet sparkar sina tränare, säger han.

Men … om ett skifte skulle bli aktuellt – ja, då hade han inte tvekat en sekund.

– Om jag hade tackat jag till det jobbet igen? Självklart. Det finns väldigt få tränare som inte vill träna Manchester United, säger Moyes.