”Visste inte att han var en bra spelare”

Van Gaal hånas – av klubben som fyndade hos honom

1 av 2 | Foto: AP
Louis van Gaal.
FOTBOLL

Javier Hernandez såldes billigt av Manchester United i somras.

Och medan den engelska klubben har svårt att göra mål så öser mexikanen in mål för Bayer Leverkus.

– Van Gaal kunde inte se vilken talang det här var, säger Leverkusens vd.

Javier Hernandez spelar sitt livs fotboll i Bayer Leverkusen. Den mexikanske anfallaren tillbringade fem säsonger hos Manchester United – varav den sista på lån hos Real Madrid – innan han såldes för blott drygt 90 miljoner kronor i somras.

Hos den engelska storklubben lyckades han aldrig slå sig in som startspelare, men i Bundesliga har han fått chansen och tagit den med besked.

Hernandez har radat upp 11 mål på 14 framträdanden för Leverkusen och är en nyckelspelare i jakten på Champions League-platserna.

”Han kritiseras”

Nu pikas United-tränaren Louis van Gaal för att han sålde mexikanen till sådant reapris i somras – av Bayer Leverkusens vd Michael Schade.

– Van Gaal visste inte att Hernandez var en bra spelare, säger Schade med ett skratt till Goal och fortsätter:

– Det är vad jag läser i engelska tidningar. De kritiserar hans tidigare tränare, Louis van Gaal, väldigt mycket eftersom han inte kunde se vilken talang det här var.

Till skillnad från Hernandez har Manchester United haft det svårt med målproduktionen den här säsongen. Medan lokalrivalen City gjort 39 stycken har United endast mäktat med 24 stycken, och parkerar just nu på femteplats i Premier League.

”Hade behövt honom nu”

Den tunna målproduktionen har lett till att United kopplas ihop med en rad anfallare i januari månads transferfönster. Ironiskt, menar Leverkusen-bossen:

– Ska vi vara ärliga hade Manchester behövt en sådan här anfallare (Hernandez reds anm.) just nu, men vi är glada att han är med oss i stället, säger Schade.