Van Gaals försvar: ”Hur många chanser skapade Sheffield?”

Hårt pressade Man United-managern tror inte på januarivärvningar

Foto: TT och All over press
FOTBOLL

Manchester United tog sig vidare i FA-cupen efter straffseger i 93:e minuten mot Sheffield United från tredjedivisionen.

Louis van Gaal försvarar delvis insatsen:

– Hur många chanser skapade Sheffield United?

Den hårt pressade Manchester United-managern sågades av den förre spelare Paul Scholes efter det bleka FA-cupavancemanget.

– Återkommande upprepar van Gaal att han är nöjd med sitt lag och med sättet som de spelar. Men de behöver en straff i 94:e minuten för att vinna mot ett lag från League One. I mina ögon är det inte tillräckligt bra.

– Spelarna är uttråkade, fansen är uttråkade, alla är uttråkade. Tittar man bort mot bänken så ser van Gaal uttråkad ut också, sa Scholes.

"Lättare att försvara sig"

I intervjun med BT Sport direkt efter slutsignalen säger holländaren:

– Det är alltid svårt att spela mot den här typen av motståndare. De spelar med tio man bakom bollen. Man måste spela snabbare och använda kanterna mer. Vi spelade lite bättre i den andra halvleken, men inte tillräckligt bra eftersom de var väldigt välorganiserade. Det är enklare att försvara sig än att anfalla. 

– Till slut fick vi straffen och den var korrekt. Det viktigaste var att vi vann. Det är det som räknas.

Det är inget nytt att bortalag spelar som Sheffield United här på Old Trafford.

– Då måste vi spela bättre, med mer fart, bättre passningar, mer rörelse. Det måste spelarna förstå.

– Men hur många chanser skapade Sheffield United? Det pratar ingen om. Alla pratar bara om deras fantastiska försvarsspel.

Tveksam till värvningar

Det spekuleras i att Manchester United måste värva för att få till en förändring av den hittills fiaskobetonade säsongen. Klubben uppges vara intresserade av Lazios offensive mittfältare, brassen Felipe Anderson, som skulle kunna kosta över en halv miljard kronor att värva.

Kommer ni försöka värva någon spelare nu under januari för förstärka truppen?

– Jag tycker det inte det är så klokt att jag nya spelare i januari. Om vi hittar någon som vi tycker kan lyfta vår nivå så kan vi göra det. Men normalt gör vi inte det. Det gjorde vi inte för ett år sedan heller.