Jürgen Klopp skickar varning till Guardiola

Berättar om största utmaningen i England: ”Idioter!”

1 av 2 | Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Oddsen visar att Jürgen Klopps Liverpool missar Champions League.
FOTBOLL

Pep Guardiola är på ingång till Premier League.

Då skickar hans gamle rival från Bundesliga, Jürgen Klopp, en varning:

– Det är svårigheten, antalet matcher. Fotboll, fotboll, fotboll.

Pep Guardiola har förkunnat han är inne på sin sista säsong som tränare för Bayern München. När säsongen är över kommer han att ersättas av Carlo Ancelotti för att själv ge sig iväg på nästa äventyr.

Även om Guardiolas nästa klubb ännu inte är officiell har spanjoren även gjort klart att han vill till Premier League.

I engelsk press är man rörande överens om att spanjoren kommer att ta över Manchester City, men även att Chelsea och Manchester United är intresserade.

”Jag visste inte”

En person inom Premier League som känner Guardiola väl är Liverpools tränare Jürgen Klopp. Den förre Borussia Dortmund-tränaren gjorde upp med Guardiolas Bayern innan han sade upp sig och så småningom flyttade till Liverpool.

Inför Guardiolas ankomst skickar han en varning till Guardiola:

– Antalet matcher är den största skillnaden. När jag kom hit visste jag inte att det var dubbla möten i semifinalen av ligacupen. Det var folk från Tyskland förra veckan som sa ”ja, du är i final igen”. Idioter! säger Klopp till The Guardian.

”Blir chockade”

Medan Premier League rullar på över jul och nyår har Tyskland ett långt vinteruppehåll på sex veckor.

– När man berättar för folk i Tyskland att matcherna i FA-cupen spelas om vid oavgjort blir de chockade. Här har du straffar och övertid, men endast efter den andra matchen. Det är svårigheten, antalet matcher. Fotboll, fotboll, fotboll, säger Liverpool-tränaren till The Guardian.

Klopp tror även att Guardiola kommer att få resurserna att värva sig igenom det tuffa matchandet.

– Pep är erfaren. Jag är övertygad om att han kommer att köpa ett antal spelare och ha ett bra lag, säkert 35 spelare eller något! Resten jag kan säga är väldigt positivt. Det är ett fantastiskt land, fantastiskt folk och maten är mycket bättre än vad folk säger.