”United-chefen avgår i protest”

Uppgifter: Besviken över klubbens nya rikting

Foto: TT
Ed Woodward, vd i Manchester United.
FOTBOLL

Manchester United har det tufft.

Nu uppger The Times att Derek Langley, chef över klubbens ungdomsakademi, kommer att avgå i protest.

Enligt The Times är anledningen att klubben prioriterar dyra stjärnköp framför den tidigare så framgångsrika akademin.

Derek Langley har jobbat inom klubben i 16 år. Foto: LinkedIn

Den anrika klubben är utslagna ur ligacupen och Champions League samtidigt som man just nu parkerar på en sjätteplats i Premier League.

Nu kommer fler dystra nyheter för storklubben.

Ansedda tidningen The Times rapporterar i dag att klubbens chef över ungdomsakademin, Derek Langley, kommer att avgå från sin post när säsongen är över. 

Anledningen uppges vara att Langley – som arbetat inom klubben i 16 år – är besviken över akademins status i dag.

Fostrat världsstjärnor

Langley har fostrat spelare som Danny Welbeck, Tom Cleverley och Adnan Januzaj men uppges nu vara frustrerad över nya restriktioner gällande spelarvärvningar – införda av nya klubbsekreterare som anlände i somras.

Klubben har haft en fin tradition av att fostra spelare. Inte minst ”Class of 92” bestående av bland andra Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville, David Beckham och Ryan Giggs. Men de senaste åren antalet spelare som tar sig från klubbens akademi in i A-laget störtdykt.

Woodward pekas ut

Langleys avgång blir ett nytt bakslag för den en gång så framgångsrika akademin och enligt The Times finns det en stor oro bland de anställda inom akademin över att United – lett av vd:n Ed Woodward – är mer intresserade av att köpa dyra stjärnor än vad man är av akademin.

Tidigare United-spelare som Robin van Persie, Phil Neville och Darren Fletcher har exempelvis valt att placera sina söner hos lokalrivalen Manchester Citys ungdomsakademi.