”Han är världsklass – de kan vinna ligan”

Brendan Rodgers hyllning till Louis van Gaal

1 av 2 | Foto: AP/TT
Brendan Rodgers.
FOTBOLL

Louis van Gaal har haft det tufft som tränare i Manchester United.

Men Brendan Rodgers lyfter holländaren till skyarna – och menar att United kan vinna ligan.

– Van Gaal är en manager i världsklass, säger den förre Liverpool-bossen.

Brendan Rodgers fick sparken från Liverpool den 5 oktober efter tre titellösa säsonger som manager för klubben. Sedan han ersattes av Jürgen Klopp har det varit tyst från nordirländaren som njutit av ledighet.

Men nu börjar han göra intervjuer igen.

I går kväll var han gäst hos Sky Sports Monday Night Football där han agerade expert. Och när Premier League-helgen skulle summeras red han ut till försvar för Manchester United-tränaren Louis van Gaal.

”Fantastisk chans”

Den bespottade United-tränaren tog en tung 1-0-seger mot Liverpool i helgen – och Rodgers menar att United alltjämt kan vinna ligan.

– Det är en väldigt öppen liga denna säsong. Det var en enorm seger för dem (United reds anm.). De höll nollan och brydde sig förmodligen inte så mycket om hur de spelare. De plockade tre poäng och när de tar en titt på var de ligger i tabellen kommer de att känna att de har en fantastisk chans att vinna ligan om de radar upp åtta, nio, tio vinster, säger Rodgers enligt Goal.

”Enorm erfarenhet”

Den förre Liverpool-tränaren valde även att hylla Van Gaal stort:

– Van Gaal är en manager i världsklass. Han har enorm erfarenhet. Han har arbetat hos några av världens största klubbar och vunnit stora matcher. När man är hos stora klubbar handlar det inte bara om att vinna, det handlar också om vilken spelstil man använder. Det har varit den kritiken han fått. Men vad gäller att träna ett lag tycker jag att han är världsklass, och har varit det i många år.

Härnäst för United väntar hemmamöte med Southampton på lördag.