Liverpool och Spurs vidare i FA-cupen

18-åringen gjorde sitt första mål i Liverpool

Foto: Reuters
18-åriga Ojo nätade för Liverpool
FOTBOLL

Klassmål av Sheyi Ojo fick Jürgen Klopp att applådera.

Liverpool är vidare i FA-cupen efter hemmavinst mot Exeter.

Även Tottenham tog sig vidare.

Det första mötet slutade mellan Liverpool och Exeter slutade 2-2. Men i kväll hade Premier League-klubben inga problem att ta sig vidare.

”Är väldigt ung”

Joe Allen, som räddade poäng mot Arsenal i den galna 3-3-matchen, öppnade målskyttet för Liverpool. Bradley Smith gick fint i djupled och serverade Allen till öppet mål, och 1-0 var ett faktum.

I den 75:e minuten ordnade 18-åringen Sheyi Ojo 2-0. Han fick bollen till höger i straffområdet, kände på bollen några gånger innan han snyggt placerade in bollen i bortre hörnet. Ett vackert mål som fick applåder av tränaren Jürgen Klopp, som i dag hade valt att ställa upp med flera unga spelare.

– Ojo är väldigt ung. Vi måste låta honom vara i fred och utvecklas, han har mycket att lära. I dag hade han en bra kväll, vissa saker gjorde han riktigt bra, säger Klopp.

”Svårt att slänga in dem”

Joao Carlos Teixeira fastställde slutresultatet 3-0 efter att ha blivit framspelad av Christian Benteke.

– Jag gillar Joao, han är en bra spelare. Spelare behöver matcher och jag skulle vilja jobba längre med honom. Men vi får se vad han vill, säger Klopp, som var nöjd med spelarnas insatser.

– I dag såg det bra ut. Jag blev rejält imponerad av vissa aktioner, men det finns fortfarande mycket att lära. Jag kommer att jobba med dem, men det är svårt att slänga in dem i Premier League varje vecka.

Flera stjärnor på bänken

Tottenham spelade 2-2 mot Leicester på White Hart Lane den 10 januari. I kväll var det dags för omspel på King Power Stadium. Då vilade båda lagen flera av nyckelspelarna.

Varken Jaime Vardy eller Riyad Mahrez fanns med i Leicesters startelva. De två satt på bänken och tittade på när ”Spurs” gjorde både 1-0 och 2-0.

Heung-Min Son ordnade ledningsmålet strax före halvtidsvilan, och i den 66:e minuten tryckte Nacer Chadli in slutresultatet 2-0.

”Ett bra avslut”

– Tom Carroll passade till mig och drog iväg ett skott. Det var ett bra avslut och jag är glad. Det var en viktig vinst för oss. Jag är glad att vi spelade bra och är vidare till nästa runda, säger Son.

Både Tottenham och Liverpool kan fokusera på fjärde rundan i FA-cupen. ”Spurs” får möta Colchester och Liverpool tar emot West Ham på Anfield.

FAKTA

Leicester–Tottenham 0–2 (0–1)

tredje omg, omspel

0–1 Son Heung–Min (39), 0–2 Nace Chadli (66).

Publik: 30 006.

Liverpool–Exeter 3–0 (1–0)

tredje omg, omspel

1–0 Joe Allen (10), 2–0 Oluwaseyi Ojo (74), 3–0 Joao Carlos (82).

Publik: 43 292.