United chockat igen: ”Helt katastrofalt...”

Foto: TT
FOTBOLL

Han värvades för ett reapris från Queens Park Rangers.

Charlie Austin slog till direkt och sänkte Manchester United.

– Jag har inte sett United sämre, och då har jag sett dem riktigt dåliga, riktiga många gånger, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Foto: TT

Det var ingen vidare underhållning på Old Trafford. Louis van Gaals mannar misslyckades med att göra mål i första halvlek för elfte matchen på raken. Och i andra halvlek var det länge en mus som stal det mesta av uppmärksamhet.

I slutminuterna kom avgörandet. Det var Southamptons nyförvärv Charlie Austin som sänkte Manchester United den här eftermiddagen.

”Helt oacceptabelt”

Anfallaren kunde helt omarkerad nicka in matchens enda mål och fixa en 1-0-vinst för Southampton.

– Det blir inte bättre än så här. Det var andra gången jag rörde bollen i matchen. Att göra mål i debuten känns fantastiskt, säger Austin enligt BBC.
Chris Smalling:

– Att släppa in ett sådant slarvigt mål när två lag är så välorganiserade känns helt oacceptabelt, säger han till BBC.

Köptes för 45 miljoner kronor

Austin gjorde 16 ligamål för QPR i fjol och har sedan i somras varit jagad av flera klubbar.

Förra helgen värvade Southampton honom för 45 miljoner kronor, ett kap med tanke på hans succé målfabrikation i Premier League förra säsongen.

– Det är en jäkla story, det är typiskt honom. Det är också typiskt att United låter honom stå omarkerad och nicka in bollen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

”Fullständigt katastrofalt”

Han är besviken på Louis van Gaal och Uniteds uppträdande på Old Trafford.

– Det som är fullständigt katastrofalt är den här sviten av hemmainsatsen, sviten av hemmaalibi-matcher, säger han.

Publiken buade ut United.

– Det är svårt att hålla isär all uselhet, det har varit så många gånger den här säsongen. Jag försöker dra mig till minnes om de har gjort någon sämre hemmamatch. Men det här bottennappet är den lägsta punkten hittills. Jag har inte sett dem sämre, och då har jag sett dem riktigt dåliga riktiga många gånger, säger Niva.