Djurgården värvar 20-årig talang

Foto: DIF.SE
Bosse Andersson och Mihlali Mabhuti Mayambela.
FOTBOLL

Mihlali Mabhuti Mayambela, 20, imponerade under sitt provspel med Djurgården.

I dag skrev han på för fyra år.

– Det är en spelare som kommer att vara långsiktigt viktig, säger sportchefen Bosse Andersson.

Mark Mayambela blev ingen succé i Djurgården. Stockholmsklubben hoppas däremot att hans bror Mihlali Mabhuti ska vara mer lyckosam.

Skrivit på för fyra år

I dag kritade 20-åringen på ett fyraårskontrakt med den allsvenska klubben.

– Jag är väldigt entusiastisk över att ha skrivit på och det är en ära för mig att få spela för Djurgården, säger Mihlali Mabhuti till dif.se.
– Egentligen är ju Mihlali mitt riktiga förnamn men nästan alla kallar mig för Mabhuti som är mitt smeknamn. Jag fick det när jag var i tonåren efter en sydafrikansk anfallare som hette Mabhuti Khanyeza eftersom jag också gjorde mycket mål. Så efter det blev Mabhuti ungefär som ett artistnamn för mig.

”Oklart när Haris Radetinac är redo”

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd:

– Han gjorde ett väldigt gott intryck när han var här hos oss och vi har god kunskap om honom där Pelle (Olsson) varit positiv i sina omdömen kring hans egenskaper. I höstas förde vi diskussioner med Cape Town men vi hade svårt att komma överens då. Men nu när Kerim fick sin skada och det är oklart när Haris Radetinac är redo för att komma i spel igen så återtogs kontakten med klubben. Mabhuti var dessutom väldigt tydlig med att han ville komma ut i Europa och inte spela kvar i Sydafrika, fast han hade anbud från andra klubbar, säger Andersson till klubbens hemsida.

Inte tänkt som ersättare till Mrabti

Han börjar träna med laget i morgon.

– Beträffande Kerim så är han ju en nyckelspelare som är svårersättlig och Mabhuti är inte tänkt som en direkt ersättare för honom. Däremot så är det en spelare som kommer att vara långsiktigt viktig för Djurgården. Sedan får vi se vad som händer med utvecklingen av Haris som har sett pigg ut, säger sportchefen.

Mihlali Mabhuti Mayambela kommer närmast från Cape Town All Stars. Sydafrikanen är en teknisk och snabb yttermittfältaren.