”Jag är glad att det är över nu”

Yaya Touré vann kampen mot tabloiden: Vill tacka mina advokater

1 av 2
FOTBOLL

Yaya Touré har vunnit kampen mot brittiska tabloiden The Sun.

I ett meddelande på sin hemsida meddelar tidningen nu att de raderat artiklar med falska påståenden om 32–åringen.

”Jag är glad att den här prövande situationen är över för mig och min familj”, skriver Manchester City-spelaren på Facebook.

Foto: TT
Touré.

Det började i januari 2015 när The Sun påstod att Yaya Touré varit otrogen mot sin fru med en lyxprostituerad. Som bevis visade tidningen påstådda konversationer mellan fotbollsstjärnan och kvinnan på chatt-tjänsten WhatsApp.

”Yayas hemliga kärleksbarn”

I september kom nästa stora ”avslöjande” när The Sun klädde sin tidningsetta med orden ”Yayas hemliga kärleksbarn”. I tidningen kunde britterna läsa som hur Touré hade en tvåårig utomäktenskaplig son med en kvinna han påstods känna från sin ungdom i Elfenbenskusten.

Touré anklagades för att under en period av fyra månader ha varit otrogen mot sin fru med kvinnan och sedan, när affären var över, vägrat betala underhåll om inte kvinnan skickat nakenbilder till honom.

Touré reagerade häftigt på anklagelserna, som han påstod var falska, och stämde The Sun. Nu har tidningen raderat artiklarna och publicerat en officiell ursäkt på sin hemsida.

”Glad att det är över”

”The Sun har publicerat personliga artiklar om Yaya Touré under de senaste tolv månaderna. Vi har tagit bort dessa artiklar från vår hemsida och ber om ursäkt för den skada som kan ha orsakats”, skriver tidningen.

En seger som en lättad Yaya Touré också själv annonserar på Facebook:

”Jag är glad att den här prövande situationen är över för mig och min familj. De tär inte lätt att tvingas läsa lögner om sitt privatliv i tidningen. Tack till mina advokater och management som hjälpte mig att kämpa för att ställa det här till rätta”, skriver 32-åringen.