”Benitez var fjärdeval”

Avslöjar vilka som nobbade Real, och i vilken ordning

1 av 4 | Foto: TT
Benitez var blott fjärdeval hos Real Madrid.
FOTBOLL

Många var förvånade när Rafa Benitez utsågs till ny Real Madrid-tränare i somras.

Nu avslöjar klubbens tidigare president att storklubben först hade fått nej från tre stora tränarnamn.

Det var i somras som Real Madrid valde att sparka Carlo Ancelotti och ersätta italienaren med Rafa Benitez från Napoli. Utnämningen ifrågasattes i spansk dag redan dag ett, och trots en stark start på säsongen lyckades Benitez aldrig övertyga sina tvivlare om att han var rätt man för jobbet.

”Körd redan från början”

Den 4 januari i år, med Real Madrid trea i La Liga, meddelade den spanska storklubben att Benitez var sparkad och att Zinedine Zidane skulle ta över.

Nu avslöjar klubbens tidigare president Ramon Calderon att Benitez var fjärdeval som tränare i somras, och att Real Madrid nobbats av tre andra tränare innan valet föll på Benitez.

– Benitez var körd redan från första dagen. Anledningen till det var att han inte var den utvalde, han var fjärdevalet, säger Calderon enligt Goal.

”Ville inte komma”

Och enligt den förre Real-pampen var det en rad fina tränarnamn som först tackade nej till storklubben.

– De försökte plocka in Mourinho, men portugisen ville inte återvända. Efter det försökte de få Joachim Löw, men han ville inte komma heller. Den tredje personen de försökte plocka in var Jürgen Klopp, men tysken nobbade också. Så det sista alternativet var Rafa Benitez. De tog in honom trots att han inte passade Real Madrids stil.

Benitez är alltjämt arbetslös medan Zidane – efter två inledande segrar – gick på sitt första bakslag i helgen, 1-1 borta mot Real Betis.