Jättarna i dragkamp – för femårig pojke

”Han har uppenbarligen något speciellt”

FOTBOLL

Lewis Towns är bara fem år gammal.

Trots det är flera Premier League-jättar på jakt efter pojken.

– Vi har blivit chockade av allt intresse för honom, säger pappa Adrian.

Den femårige pojken tränar med både Manchester United och Manchester City efter att ha fått scouter från bägge klubbar att ”tappa hakan”, uppger lokaltidningen Manchester Evening News (MEN).

Och enligt lokaltidningen råder budkrig mellan flera Premier League-klubbar för Lewis. Han har redan provtränat med Everton och ska dessutom träna med Liverpool i veckan.

”Alltid varit galen i fotboll”

Det var när han vid tre års ålder började spela för det Chelsea-styrda pojklaget Elite Soccer – där pappa Adrian Towns är tränare – som de stora klubbarna i regionen började uppmärksamma honom.

Redan som treåring bjöds han in till Manchester Citys träningsanläggning för spel. Därefter ska United även ha bjudit in Lewis till sin träningsanläggning i Carrington.

Hos Liverpool tränade han med Martin Skrtel och Lucas Leivas respektive söner.

– Han har alltid varit galen i fotboll. Han har alltid sparkat runt på allt han hittat. Han sover med fotbollen. Det är ibland svårt att se det man har rakt framför sig och vi har blivit chockade av allt intresse för honom. Men han har uppenbarligen någonting speciellt. Vi sätter ingen press på honom överhuvudtaget. Så länge han har kul får han fortsätta spela. Och just nu tycker han om att spela fotboll överallt, säger pappa Adrian till MEN.

Kan vinna 1,8 miljoner

Inom släkten har man dock stora förhoppningar – kanske lite för stora – på femåringen. Lewis farfar William, 63, har enligt Manchester Evening News satsat pengar på att femåringen blir Premier League-proffs – och engelsk landslagsman.

Till oddset 1 500 har farfar satsat 100 pund och har chans att vinna 150 000 pund, motsvarande drygt 1,8 miljoner kronor, om Lewis tar sig hela vägen.