Attacken: ”Costa är en seriefuskare”

Arsenal-ilskan mot Chelsea-anfallaren

1 av 2
Diego Costa.
FOTBOLL

Diego Costa fick Per Mertesacker utvisad och gjorde segermålet i Chelseas 1–0-seger mot Arsenal.

Nu rasar Arsenals tidigare ordförande Peter Hill-Wood mot Chelsea-anfallaren.

– Domaren borde ha visat ut honom för filmning.

Söndagens stormöte mellan Arsenal och Chelsea slutade i seger för bortalaget då Diego Costa gjorde matchens enda mål i den 23:e matchminuten.

Fem minuter tidigare föll Costa i ett friläge efter att Per Mertesacker missat bollen med en glidtackling som sista man.

Domaren visade Arsenal-försvaren det röda kortet, Arsene Wenger bytte ut Olivier Giroud och Arsenal hämtade sig aldrig riktigt i matchen.

”Kommer undan med det”

Åsikterna kring huruvida Costa fallit för enkelt gick föga förvånande isär med Chelsea-tränaren Guus Hiddink övertygad om att rött kort var rätt domslut, medan Wenger var mer tveksam.

Arsenals tidigare ordförande Peter Hill-Wood är dock övertygad:

Diego Costa är en filmare.

– Han är en seriefuskare och kommer undan med det. Jag tycker att han medvetet sprang fram framför Mertesacker, som knappt nuddade honom, säger Hill-Wood enligt Daily Telegraph.

”Väldigt irriterande”

Den förre Arsenal-bossen blev inte gladare när Costa gjorde 1-0-målet fem minuter senare.

– Ändå rullar Costa runt som om han fått benen avsparkade. Och så fort det röda kortet visats är han plötsligt helt okej igen. Det är för att han inte alls hade ont. Det var definitivt inget fel på honom strax efteråt när han gjorde mål.

Hill-Wood menar till och med att domaren borde ha visat Costa det röda kortet, för filmingen.

– Personligen tycker jag att domaren borde ha visat ut honom för filmning. Det är väldigt irriterande eftersom det är så uppenbart.

ARTIKELN HANDLAR OM