Deras ilska – mot stora PL-klubbarna

FOTBOLL

Brunton Park blev översvämmad när stormen Desmond drog in.

Stormen har varit nära att ruinera den engelska fotbollsklubben – och nu rasar klubbens ordförande mot landets toppklubbar.

– De kunde inte ens skicka en matchtröja.

Det var i november i fjol – och senare i december – som Carlilse drabbades hårt av stormen Desmond. Fotbollsklubben Carlisle United FC fick se sin hemmaarena Brunton Park helt översvämmad och kostnaderna som följt för att renovera och byta gräsmatta har fått klubben att riskera konkurs.

Totalt uppgår kostnaderna till 3 miljoner pund, uppger The Sun. 

Carlisle, som spelar i den engelska fjärdedivisionen, kommer att klara ekonomin – men endast tack vare att deras FA-cupmöte med Everton på söndag skall tv-sändas.

Därmed inkasserar klubben 300 000 pund.

Sparsamt med svar

Men klubbens ordförande Andrew Jenkins är rasande över bristen på hjälp från landets toppklubbar efter översvämningen. Carlisle arrangerade välgörenhetsauktioner för att få in pengar för att täcka renoveringskostnaderna – men någon hjälp från Premier League-klubbar var inte mycket att tala om. 

– Jag skrev till ett antal klubbar. De stora i London, stora klubbar i nordväst några närmare oss och till och med till vissa norr om gränsen, säger Jenkins till The Sun.

”Äckliga”

Han fick endast svar från två klubbar i den engelska högstaligan.

– Sunderland skickade tre saker, varav fyra biljetter till deras hemmamatch mot Manchester City. Everton skickade några souvenirer för att auktioneras ut och Rangers skickade något. Men det var allt. Jag var besviken på några av de stora klubbarna. De kunde inte ens skicka en matchtröja.

Jenkins pekar på Premier Leagues enorma tv-avtal och det faktum att klubbarna i högstaligan drar in miljarder årligen.

– Jag har inte mycket till övers för Premier League-klubbarna överhuvudtaget. Pengarna som skjuts in där är äckliga och nästa år blir det ännu värre. De skulle kunna vara mer generösa mot de mindre klubbarna.