Uniteds nya kris – ekonomiska problem

Storklubben tvingas spara pengar: ”En kriskänsla”

Foto: TT
Louis van Gaal har det tufft i United på många sätt
FOTBOLL

På planen går det knackigt.

Men även utanför planen staplar sig problemen för Manchester United.

Enligt Sunday Express har den engelska storklubben ekonomiska problem.

Manchester United är en av världens dyraste och mest värdefulla fotbollsklubbar.

Men nu tvingas klubben spara pengar.

Enligt engelska Sunday Express tvingas klubben till nedskärningar på grund av att den regelbundna inkomsten har minskat.

Ägarna tar ut 200 miljoner

Tidningen skriver att den engelska storklubben tvingas skära ned kostnaderna med 15 procent i allt från den egna akademin ner till scoutingverksamheten, den enda bestående del blir seniortruppen.

Bakom beslutet till nedskärningarna ligger ägarfamiljen Glazers som varje säsong tar ut 200 miljoner kronor i vinst från klubben.

”Beslutet att minska kostnaderna har undermedvetet skapat en oroskänsla på många avdelningar och har bidragit till att en kriskänsla skapats kring den berömda klubben”, skriver Sunday Express.

”Inte bra för moralen”

Den instabila känslan har även bidragit till att akademichefen Brian McClair lämnat klubben och i ungdomsrekryteringen har man inte muskler nog att stå emot Manchester City eller Everton.

Nyligen rapporterades även Derek Langley, chef över klubbens ungdomsakademi, avgå i protest på grund av att klubben föredrog dyra värvningar framför egna talanger.

– Få människor förstår varför det här händer nu med så mycket pengar som kommer in i spelet, speciellt för Manchester United. Det här har inte varit bra för moralen, säger en anonym känsla till tidningen.