Ovanligt klar seger - då hånades Man City

Foto: Reuters
Wayne Rooney avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål.
FOTBOLL

Mål i första halvlek på hemmaplan för första gången sedan september, en Wayne Rooney i storform igen och en bekväm 3-0-seger mot Stoke.

Med det i ryggen passade Manchester United-fansen på att skicka en passning till grannklubben.

”Ni kan stoppa upp er Guardiola i röven”, sjöng hemmafansen under andra halvlek.

Manchester Uniteds säsong har varit en lång prövning för alla supportrar. I synnerhet de som följt laget på plats på Old Trafford. Oftast har man fått se målsnåla matcher med en blek lagkapten i form av Wayne Rooney.

Allra mest i ögonfallande har lagets första halvlekar varit på hemmaplanen. Sedan Juan Mata gjorde 1-0 på övertid av första halvlek mot Sunderland den 26 september så har United gått till pausvila mållösa på Old Trafford i Premier League.

Anfallsessen kombinerade

Men mot Stoke lossnande det.

I den 14:e minuten satte Jesse Lingard 1-0 med en läcker nick och bara sju minuter senare hittade Wayne Rooney fram till Anthony Martial fram till skruvade in 2-0.

– Vi började offensivt och satte hög press från start och så fort vi gjorde mål gick för tvåan, säger Jesse Lingard.

Laget fick stående ovationer innan paus och efter densamma fortsatte grannlåten när Wayne Rooney avslutade ett läckert one-touch spel med Juan Mata och Martial till 3-0.

Ytterligare ett bevis för att Rooney vaknat till ordentligt 2016. Under hösten hade han speltid i 20 matcher för Manchester United och fick nöja sig med tre mål. I år har han gjort sju mål på lika många matcher.

United sju poäng efter rivalen

Och för första gången i år kände United-fansen att man kunde brösta upp sig mot den ljusblå Manchester-rivalen. Från fansen på Stretford End kom ramsan "You can stick your Guardiola up your arse” (ung. Ni kan stoppa upp er Guardiola i röven”) med anledning av Citys Pep Guardiola-värvning som offentliggjordes under Silly Seasons sista dag.

Unitedtränaren Louis van Gaal njöt också efter matchen:

– En väldigt bra match, jag hoppas det här ger oss motivation att fortsätta så här, säger han och hyllade lagets mål:

– Det var fina mål allihop, superba mål där laget verkligen gör mål.

Rivalen City är dock kvar tre placeringar och sju poäng före United i tabellen med sin andraplats.