”England är min dröm – en stor utmaning”

Orden som öppnar för dragkamp mellan storklubbarna

1 av 3
Granit Xhaka. Foto: AP/Martin Meissner
FOTBOLL

Granit Xhaka – som kopplats ihop med Arsenal och Chelsea – slår fast att han vill flytta till England efter säsongen.

– Det handlar om att ge mig själv en stor utmaning som fotbollsspelare, säger han till Blick.

Granit Xhaka, 23, gör succé i Borussia Mönchengladbach och var en av transferfönstrets mest ryktesomgärdade spelare. Mittfältaren kopplades ihärdigt ihop med både Arsenal och Chelsea.

Den schweiziske landslagsmannen blev dock kvar efter att Mönchengladbach valt att behålla sin guldklimp åtminstone säsongen ut.

– Jag vet att Granit inte kommer att lämna Gladbach nu, inte en chans, det kan jag se till. Men jag vet inte vad som kommer att hända i sommar, sade klubbens sportchef Max Eberl i januari.

”Viktigt med steg framåt”

Nu har Xhaka gett en intervju till schweiziska Blick, där han förklarar att han vill flytta till Premier League i sommar.

– England är min dröm. Jag har aldrig hymlat om det. Huruvida jag kommer att bli lycklig där vet bara Gud. För mig är inte pengarna viktiga, det handlar om att ge mig själv en stor utmaning som fotbollsspelare, säger Xhaka.

På Blicks fråga om det vore smidigare att ”mellanlanda” i en mindre engelsk klubb som Stoke eller Norwich verkar mittfältaren inte vara särskilt intresserad.

 – Det som är viktigt när jag flyttar är att jag ett steg framåt inom sporten. Jag kommer inte från en pengahungrig familj, utan en med stark karaktär.