”Skulle inte överleva många timmar här”

Mourinho om Sverige-besöket: En tom plats

1 av 2 | Foto: Gestifute
FOTBOLL

Han är känd som en arrogant, stenhård och krävande fotbollstränare.

Men när José Mourinho kom till Arjeplog försvann den tuffa fasaden.

– Jag skulle inte överleva utomhus många timmar här, säger Mourinho till QG Magazine.

Efter att ha fått sparken från Chelsea väntar José Mourinho nu på nästa steg i sin fotbollskarriär. Under det ovälkomna karriäruppehållet har portugisen bland annat sysselsatt sig med diverse kommersiella uppdrag.

Ett tog honom till Kina. Ett annat till svenska Arjeplog.

”Trodde domaren hade dött”

Mourinho var inbjuden till Sverige för att testa en ny lyxbil på de svenska isarna och trivdes i den lappländska stillheten.

– Min fotboll involverar tusentals människor och vi reser till de största städerna i världen. Så att få komma hit, en tom plats men ändå så full av saker. Jag älskar det. Jag vet att det är kallt, jag hade inte överlevt många timmar utomhus här, men upplevelsen är otrolig. Skönheten är fantastisk. För människor från min värld är bara några dagar på en sådan här plats väldigt givande, säger Mourinho till GQ Magazine.

53-åringen berättar också att upplevelsen av kyla är aningen annorlunda inom den professionella fotbollen.

– Jag kommer ihåg en match i Ryssland. Det måste varit minus tio grader, så kallt att vissa av spelarna började gråta. Vi trodde att den assisterande domaren hade dött...

Vill stanna i England

Intervjun är Mourinhos första sedan avskedet från Chelsea i december och portugisen vill inte kommentera de rykten som placerar honom i Manchester United till sommaren. Men 53-åringen medger samtidigt att drömmen är att kunna ha kvar familjen i London och jobba med engelsk fotboll.

– Jag har testat engelsk, italiensk och spansk fotboll, de tre största ligorna i världen. Jag har alltid sagt att jag behöver utmaningar – och jag behöver det varje vecka. I Spanien var jag i en otrolig klubb men jag hade bara fyra matcher per år: Barcelona mot Real Madrid, Real Madrid mot Barcelona och efter det vann du med 4-0, 5-0, 5-1, 6-1...