”Det där var briljant sagt av Ibrahimovic”

Liverpool-ikonen: Fotbollen en tråkig plats utan honom

FOTBOLL

Vad vore fotbollen utan sådana som Zlatan Ibrahimovic?

”En väldigt tråkig plats” säger Liverpool-legendaren Jamie Carragher.

– Det var briljant hur han tog Sverige till EM i playoff-matchen mot Danmark när de sa att de skulle skicka honom till pensionering och han pensionerade dem, säger Carragher till Expressen.

Jamie Carragher är en av Liverpools största profiler genom tiderna med över 500 ligamatcher för klubben. I en intervju med Expressen talar 38-åringen nu om sin dröm att få se Zlatan Ibrahimovic i Premier League.

”Fantastiskt om han kom”

– Fysiskt är det inga problem. När det gäller hans förmåga, det är ju självklart inga problem. Och hans storlek, han är 1,95 meter, har kraft och styrka. Han skulle inte ha några problem. Han skulle bli en superstjärna i Premier League. Jag hoppas att vi får se honom här innan han slutar, även om hans bästa år trots allt var i Italien när han vann serie A flera år i rad för olika klubbar. Men vem vet vad som händer i PSG, det snackas ju om att han ska röra på sig i sommar. Det skulle vara fantastiskt om han kom till Premier League och Liverpool, säger Carragher till tidningen.

”Han är annorlunda”

Det är inte heller bara svenskens fotbollsfärdigheter som Jamie Carragher beundrar. I en värld med allt mer försiktiga och medialt slipade fotbollsstjärnor sticker även 34-åringens personlighet ut för Liverpool-legendaren.

– Han är en briljant spelare, men jag gillar också att han är en sådan fantastisk personlighet. Han är annorlunda. Han säger vad han tycker. Om man inte har sådana människor blir fotbollen en väldigt tråkig plats. Det var briljant hur han tog Sverige till EM i playoff-matchen mot Danmark när de sa att de skulle skicka honom till pensionering och han pensionerade dem, säger Carragher och gapskrattar.

– Folk var länge tveksamma och frågande kring hans förmåga här i England, men det berodde bara på att de inte sett honom tillräckligt. De fyra målen mot England begravde de tvivlen, speciellt cykelsparken. Det målet kommer vi aldrig glömma. Han är en av de största anfallarna de senaste 15 åren.