”Vi trodde att vi fått honom till United”

Moyes var övertygad – stjärnan skulle till United

Cesc Fabregas jublar med lagkamrater i Chelsea. Foto: AP/Matt Dunham
FOTBOLL

Innan Cesc Fabregas flyttade till Chelsea var Manchester United på jakt efter spanjoren.

Enligt David Moyes var det så pass nära att den förre United-tränaren var övertygad om att affären var i hamn.

Foto: Bildbyrån
David Moyes.

När Sir Alex Ferguson gick i pension sommaren 2013 valdes David Moyes som ersättare till sin landsman. Skotten lämnade Everton för att ta över ett av fotbollsvärldens största jobb.

Jobbet inleddes med ett transferfönster där Moyes skulle försöka göra avtryck direkt. Det slutade med att United värvade Marouane Fellaini från Everton.

Man var dock även på jakt efter Cesc Fabregas. David Moyes bekräftar att man kom så pass nära att man var övertygade om att affären var i hamn.

– Vi trodde att vi fått honom till Manchester United. Vi pratade med honom men tyvärr hände det inte. Manchester United är alltid på jakt efter toppspelare, säger Moyes enligt Daily Mirror.

I stället blev Fabregas kvar ytterligare en säsong i Barcelona, innan han flyttade till Chelsea sommaren 2014.

Känga mot klubbchefen

I intervjun med Goals on Sunday riktar Moyes även en subtil känga mot Uniteds vd Ed Woodward. Vd:n anlände samtidigt som Moyes och ersatte klubbens legendariska vd David Gill.

Woodward har hyllats för att ha ökat Uniteds sponsorintäkter, men har fått kritik för sina beslut under transferfönstrena.

– Det var en ny vd på plats. David Gill hade lämnat vilket var en stor sak i United. Han var en person som var väldigt viktig för klubben och hur klubben fungerade. En person i det jobbet måste förstå fotboll, som David Gill.