”Zlatan är redo för flytt till England”

Uppgift: Sökte upp engelska journalisterna i tisdags

1 av 3
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg till Premier League.

De engelska tidningarna frossar i dag i citat från svensken som öppnar för en England-flytt:

– Låt oss bara säga att jag är i form för det, säger Zlatan till Daily Mirror.

Zlatan Ibrahimovic är på de engelska förstasidorna i dag. Bland andra Daily Mirror uppger att svensken är redo att flytta till Premier League – och kan ansluta till Manchester United i sommar tillsammans med José Mourinho.

Zlatan har ett år kvar på kontraktet med Paris Saint-Germain och var han spelar nästa säsong är alltjämt ovisst. Sportbladet avslöjade i oktober att svensken ställt in siktet på David Beckhams nya MLS-lag i Miami. Ett intresse som är ömsesidigt, bekräftade Beckham i en intervju med Sportbladet förra veckan.

Beckham-projektet dras dock med arenabekymmer och en flytt till Miami kan som tidigast bli aktuell 2017.

Regelbunden sms-kontakt

På Daily Mirrors fråga om huruvida han skulle vilja spela i England säger Zlatan:

– Låt oss bara säga att jag är i form för det.

Och enligt Daily Telegraph såg Zlatan till att söka upp de engelska journalisterna för att prata efter matchen mot Chelsea.

– Jag har tre månader kvar här. Stora saker kommer att hända. Låt oss se vad som kommer hända.

José Mourinho – som tränade Zlatan i Inter – ryktas vara på väg att ta över United i sommar och enligt Mirror har duon regelbunden sms-kontakt.

Vettigt för United

Tidningen uppger att Mourinho försökte värva svensken till Chelsea till nästa säsong innan han sparkades i december – och nu kan återuppliva idéen hos United.

Uniteds vd Ed Woodward har tidigare hyllats för sina kommersiella skickligheter och Daily Mirror skriver att Zlatan – trots sin ålder – är en av fotbollsvärldens mest lukrativa varumärken.

Mirror menar att det vore både kommersiellt och fotbollsmässigt vettigt att ta Zlatan som bosman och ge honom ett ettårskontrakt – även om han skulle tjäna över 200 000 pund, motsvarande 2,4 miljoner kronor, i veckan.