Pappan: ”Var knäckt – ville ta livet av sig”

Vittnesmålet mot Adam Johnson: ”Han är pedofil”

Foto: TT
Adam Johnson.
FOTBOLL

Adam Johnson har erkänt sex med minderårig.

I dag vittnade den 15-åriga flickans pappa i rättegången.

– Hon var helt knäckt och ville ta livet av sig, säger pappan.

Den landslagsmeriterade engelsmannen Adam Johnson har erkänt ett fall av grooming och att han haft sex med en 15-årig tjej.

Johnson nekar dock till två andra fall av sexbrott med den 15-åriga flickan och i dag fortsatte rättegången mot 28-årige Johnson.

Flickans pappa kallades som ett av vittnena och berättar att hans dotter var helt knäckt över det som hänt med den förre Sunderlandspelaren.

– Hon kom ner från trappen och grät. Hon sa att hon ville ta livet av sig och att ”saker hade hänt” med Adam Johnson. Jag var i chock och trodde knappt på vad jag fick höra, berättar pappan i rättegången enligt The Guardian.

”Han är en pedofil”

Tidigare har Johnsons sex-sms till den 15-åriga flickan kommit fram under rättegångsförhandlingarna.

Under torsdagens rättegång vittnade även en jämnårig vän till 15-åringen och berättade att allt kommit ut offentligt efter att en av träffarna ställts in.

– Vi tyckte att Adam Johnson var lite av en pedofil som var ute efter 15-åriga barn. Hon fick panik när Adam ställde in en av träffarna och att alla visste om det. Hon mådde inte bra då och det var samma kväll hon bestämde sig för att berätta för sina föräldrar, säger vännen i rättegången.

Johnson har fått sparken från Sunderland och riskerar upp mot två och ett halvt års fängelse.