Så straffas spelarna om United missar CL

FOTBOLL

Manchester United kommer allt längre ifrån Champions League-spel nästa säsong.

Och enligt Daily Mirror kommer United-spelarna att få sina löner sänkta 25 procent som straff.

Foto: AP
United-kaptenen Wayne Rooney.

Manchester United fortsätter att genomlida en tuff säsong. Med sex poäng upp till fjärdeplatsen i Premier League – den sista som innebär Champions League-spel till nästa säsong – åkte klubben på ett nytt bakslag i går kväll.

Trots att man tog ledningen 1-0 borta i sextondelsfinalen mot danska Midtjylland föll man till slut 1-2. Resultatet sätter press på engelsmännen inför returmötet på Old Trafford där man nu måste vinna.

Känns i plånböckerna

Ett uttåg i Europa League att en livlina till Champions League försvinner. Sedan förra säsongen blir vinnaren av Europa League kvalificerad till Champions League följande säsong.

Det kommer att kännas av i United-stjärnornas plånböcker.

Daily Mirror rapporterar nämligen att spelarna kommer att få sina löner sänkta 25 procent om de missar Champions League.

”Kände att det var rätt”

Enligt tidningen infördes klausulen för första gången för tre år sedan under förre vd:n David Gills ledning – och är i dag standard vid alla förlängningar.

Det innebär att spelarna får sina löner drastiskt sänkta om de missar en topp fyra-placering i ligaspelet samtidigt som de misslyckades med att vinna Europa League.

– Klubben kände att det var rätt att belöna spelare för att nå topp fyra men också dela de ekonomiska följderna om man missar, säger en källa till tidningen.