Fick boll i huvudet – nu tvingas han sluta

PL-spelaren: "Kände mig arg och deprimerad"

Foto: TT
FOTBOLL

Stokes Andy Wilkinson träffades av en boll i huvudet för ett år sedan – så illa att han nu tvingas ge upp karriären.

– Jag hade inte förväntat mig att min karriär skulle ta slut så fort, säger 31-åringen.

Det var i FA-cupmötet med Blackburn för nästan exakt ett år sedan som Stokes Andy Wilkinson fick en boll i huvudet efter ett skott från nära håll.

Träffen tog så illa på 31-åringen att han fick skador på hjärnan. Han har gjort allt för att komma tillbaka men tvingas nu ge upp rehabiliteringen. På Twitter meddelande Stoke-ikonen att han avslutar karriären.

”Det är en tuff dag. Jag hade inte förväntat mig att min karriär skulle ta slut så fort och jag hade sett fram emot att utöva sporten jag älskar i många år till”, skriver han.

"Gör vem som helst tårögd"

"Jag vill tacka alla i Stoke City inklusive fans och alla som har stöttat mig under min karriär och som ungdom. Jag har levt min dröm och det har varit en fantastisk resa. Jag har spelat för min klubb Stoke i 15 år, i Premier League, Europa och i FA-cup-final. Det räcker för att göra vem som helst tårögd," fortsätter han.

Försvararen berättar för Sky Sports om de många men han fått av träffen.

"Fick mentala problem"

– Med tiden har jag utvecklat flera saker; yrsel, illamående och balansproblem. Sedan fick jag mentala problem; kände mig arg och deprimerad. Fortfarande är det många saker som pågår i min hjärna och nacke. Det är alla möjliga olika symtom, säger han.

Stoke planerade att släppa försvararen, som varit i USA flera gången för specialistvård, efter fjolårssäsongen men erbjöd honom ett nytt sexmånaderskontrakt som löpte ut i januari.

Wilkinson gjorde totalt 192 matcher för Stoke och hoppas nu kunna fortsätta att jobba inom fotbollen på något sätt.