”Har redan nobbat ett kolossalt bud”

Uppgift: Svensken har tackat nej till ny klubb

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är stekhet inför sommarens transfermarknad.

Nu uppger Telefoot att svensken hunnit tacka nej till ett bud från Kina i storlek ”XXL”.

Zlatan Ibrahimovic är – för första gången i karriären – på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång som bosman-spelare i sommar.

Svensken är föga förvånande sommarens hetaste bosman-spelare inför nästa transferfönster och intressenterna uppges vara många.

Efter 2–1-segern mot Chelsea tidigare i veckan öppnade den svenske landslagskaptenen för en flytt till Premier League och efteråt gick tidningen The Mirror så långt att de öppet vädjade till de engelska klubbarna att värva PSG-stjärnan.

Öppen för England och USA

Nu uppger franska Telefoot att Zlatan redan tackat nej till ett konkret erbjudande från en kinesisk klubb. Det är Le10Sport som vidarebefordrar tv-kanalens uppgifter om att svensken nobbat ”ett kolossalt erbjudande” i storleken ”XXL” från den kinesiska högstaligan.

I stället för Kina uppger Telefoot att Zlatan inte skulle stänga dörren för en flytt till MLS eller Premier League i sommar.

I förra veckan stod det klart att Zlatans lagkamrat i PSG, Ezequiel Lavezzi, fortsätter sin karriär i Kina. Argentinaren uppges tjäna 12 miljoner euro hos nykomlingen China Hebei Fortune.