”Jag hör bara bra saker om honom”

Van Gaal försvaras och hyllas – av Beckham

1 av 2 | Foto: AP
Louis van Gaal.
FOTBOLL

Louis van Gaal är hårt ansatt som Manchester United-tränare.

Men nu försvaras holländaren av förre United-stjärnan David Beckham.

– Han är en erfaren tränare med ett fantastiskt rykte inom sporten.

3-0-segern borta mot Shrewbury Town i FA-cupen i går kväll till trots, Louis van Gaal är pressad som Manchester United-tränare.

Det senaste, stora, bakslaget kom i förra veckan när den engelska storklubben förlorade 1-2 borta mot danska Midtjylland i den första av två sextondelsfinaler av Europa League.

Resultatet innebär att United är pressade att vinna returmötet på Old Trafford på torsdag för att ha en chans att avancera vidare i den mindre prestigefulla av de europeiska turneringarna.

”Hör bara bra saker”

Men nu rider en tidigare United-profil ut till försvar för holländaren. I en intervju med Talksport hyllas Van Gaal av David Beckham:

– Han är en erfaren tränare med ett fantastiskt rykte inom sporten. Ibland tar det tid, och det är inte enkelt att vara tränare för Manchester United. Vi måste titta på resultatet, sättet vi spelar på och så måste vi lyssna på fansen. Och jag hör bara bra saker om honom som person och som tränare, säger Beckham till Talksport.

”Behandlade mig ofattbart väl”

Den tidigare engelske landslagsmannen menar att kritiken blåses upp extra mycket i och med att det jobbet som United-tränare är så pass stort.

– Jag har träffat honom en gång tidigare och han behandlade mig ofattbart väl. Han är tränare för Manchester United så det kommer alltid att finnas kritik, men vi får se vad som händer i slutet av säsongen.

Manchester United har sex poäng upp till lokalrivalen Manchester City som parkerar på den sista engelska Champions League-platsen till nästa säsong.