Efter succén – nu kan han få en egen gata

FOTBOLL

Jamie Vardys succé i Premier League för skrällaget Leicester har inte undgått någon.

Nu kan engelsmannen belönas ordentligt – med en egen gata i Leicester.

– Det är inget annat än rimligt, säger Peter Soulsby, stadens borgmästare.

Jamie Vardy leder skytteligan i Premier League med 19 fullträffar på 26 matcher. 29-åringen har tillhört klubben sedan 2012, då han köptes för cirka en miljon pund.

Det finns redan en Lineker Road, döpt efter den forna skyttekungen Gary Lineker, som spelade i Leicester från 1978 till 1985.

Nu kräver Leicesters supportrar samma belöning till deras nya hjälte, Jamie Vardy, som tagit Leicester till en serieledning i Premier League. Och Leicesters borgmästare, Peter Soulsby, gillar supportrarnas förslag.

"Inga tveksamheter"

– Gatorna i vår stad är döpta efter många kända personer, några från konstvärlden och några från sportvärlden. Det är inget annat än rimligt att föreslå en gata döpt efter Jamie Vardy, säger han enligt The Sun.

– Det är inga tveksamheter om att Vardy, efter hans och lagets spel den här säsongen, är känd nog för att få en gata i sin ära.

Film om Vardy planeras

Vardy fick tidigare, efter att ha slagit Premier League-rekordet med mål i elva raka matcher, chips uppdöpta efter sig.

Det är också en Hollywood-film i planering som gestaltar Vardys väg från en spelare utanför ligasystemet till en världsstjärna som spelar i Premier League och det engelska landslaget.