’United är överens med jättetalangen’

Uppges klar för flytt – som deras dyraste någonsin

Foto: TT
Renato Sanches uppges vara klar för United.
FOTBOLL

Renato Sanches nya klubbadress?

Manchester United, enligt portugisiska medier.

Record uppger nu att storklubben är överens med 18-åringen som beskrivs som en av världens största talanger.

Renato Sanches, 18, har redan etablerat sig som en nyckelspelare för Benfica och beskrivs av flera internationella medier som en av världens mest spännande mittfältare. Flera storklubbar ska ha aviserat sitt intresse och det handlar framförallt om Manchester United, vilket Sportbladet tidigare rapporterat om.

– Manchester United har haft scouter på nästan alla Benficas matcher sedan före jul. Och det är Renato Sanches de har tittat på, sa Jan Hagen, expert på portugisisk fotboll, till norska VG höromveckan.

Kommit överens

Nu påstås United ha vunnit dragkampen.

Portugisiska tidningen Record slår på den stora trumman och basunerar ut att den brittiska storklubben nått en muntlig överenskommelse med 18-åringen och slår fast att han kommer gå till i sommar.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Benfica satt utköpsklausulen till motsvarande 747 (!) miljoner kronor men enligt Record begär Benfica i själva verket 40 miljoner euro direkt och därefter ytterligare 20 miljoner euro i diverse klausuler.

Dyrast genom tiderna

Totalt blir kostnaden då 560 miljoner kronor vilket ändå skulle göra Renato Sanches till Benficas dyraste spelare genom alla tider. Rekordet är från 2012 då Axel Witsel såldes till Zenit för 40 miljoner euro.