”Skriver på för Chelsea i dag”

Här är Premier League-klubbens nye tränare

FOTBOLL

Antonio Conte ser ut att bli Chelseas nye tränare.

The Guardian uppger att parterna träffas för nya samtal under torsdagen och enligt italienska Corriere dello Sport samt Tuttosport är affären redan i hamn.

– För oss har ingenting förändrats, säger italienska fotbollsförbundets president Carlo Tavecchio enligt Sky Sports.

Det stod till sist mellan Diego Simeone, Massimiliano Allegri, Manuel Pellegrini och Antonio Conte. Nu påstås Chelsea ha gjort sitt val.

Enligt samstämmiga uppgifter både i engelsk och italiensk press kommer Italiens förbundskapten Antonio Conte att ta över den engelska klubben efter sommarens EM-slutspel. Sky Sports skriver att Chelseas sportchef Michael Emenalo såg Juventus möte med Bayern München i tisdags på plats i Turin och enligt The Guardian har Contes egna representanter nu flugit till England för slutförhandlingar med Chelsea i London på torsdagen.

Flugit till London

Enligt Corriere dello Sport och Tuttosport är affären redan i hamn. Båda de italienska tidningarna uppger att mötet på torsdagen också kommer innefatta en kontraktsskrivning och att affären kommer presenteras innan veckan är slut.

Enligt de tidningarna kommer Conte skriva på ett treårskontrakt värt 170 miljoner kronor efter skatt. The Guardian pratar i sin tur om en årslön på 75 miljoner kronor innan skatt.

”Finns inga nyheter”

Antonio Conte fick sitt stora genombrott som tränare när han tog över Juventus 2011, en klubb han även representerade som spelare 1991-2004. Italienaren sa upp sig i juli 2014 för att i augusti samma år istället ta över det italienska landslaget.

Avtalet med det italienska förbundet löper nu ut efter EM och presidenten Carlo Tavecchio säger sig inte känna till något om att tränaren är nära Chelsea.

– Det finns inga nyheter om tränarens framtid. Det betyder att ingenting har förändrats för oss, säger Tavecchio enligt Sky Sports.