Arsenal-profilen avslutar karriären

Var en del av ”gyllene generationen”

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Han lämnade Premier League 2011.

Först nu kommer beskedet att Arsenal-ikonen Robert Pirès, 42, avslutar karriären.

– Det är dags att lämna över till de yngre, säger han.

Han har vunnit både VM-guld och EM-guld med Frankrike och klassas som en av de allra största från Arsenals gyllene generation som vann två Premier League-titlar och tre FA-Cuptitlar mellan 2001-2005, och som även tog sig till final i Champions League 2006.

Det året lämnade Robert Pirès Arsenal efter över 200 matcher i klubben. Han skrev på för Villarreal, återvände till Premier League för spel i Aston Villa – men försvann därefter från radarn.

”Måste säga stopp”

Men faktum är att fransmannen varit aktiv – fram till nu.

Efter en sista säsong i indiska FC Goa kommer nu beskedet att han, en gång för alla, lägger skorna på hyllan. I en intervju med franska BeIN Sports berättar mittfältsikonen om sitt beslut.

– Jag är 42 år gammal så någon gång måste det ta slut. Man kommer till en punkt där man måste säga stopp och framförallt lämna över till de yngre spelarna, säger han.

”Väldigt känslosamt”

I intervjun lyfter han fram 2006 års Champions League-final mot Barcelona som ett tråkigt minne. Pirès spelade matchen från start men byttes ut redan efter 18 minuter då målvakten Jens Lehmann visades ut. Ett positivt minne, däremot, var när han mötte sin gamla klubb med Villarreal 2009 och togs emot med varma applåder av Arsenal-fansen.

– Det var fantastiskt. Väldigt känslosamt, säger Pirès.