Miljardär tar över Premier League-klubb

Foto: TT
FOTBOLL

Farhad Moshiri.

Där har ni miljardären som är ny huvudägare i Everton.

– Jag vill hjälpa till att nå framgång med Everton framtiden, säger Farhad Moshiri i ett pressmeddelande.

Farhad Moshiri, engelsk-iransk affärsman, har tidigare haft aktier i Arsenal. Men tidigare i februari sålde han sina aktier till Alisjer Usmanov, och ställde samtidigt in siktet på Everton.

Everton har bekräftat att Moshiri har köpt 49,9 procent av aktierna i klubben.

Bekräftat i dag

”Everton kan i dag meddela att klubben har en ny huvudägare som har gett löfte om att investera. Farhad Moshiri äger 49,9 procent av klubben”, skriver Everton på hemsidan.

Ordföranden Bill Kenwright:

– Efter en uttömmande sökning på en ny ägare så tror jag att vi har hittat en perfekt partner för att ta klubben framåt. Jag har lärt känna Farhad väl under de sista 18 månaderna och känner till hans fotbollskunskaper och hans finansiella muskler. Det har övertygat mig om att han är rätt man för Everton, säger Kenwright.

”Ett rikt arv”

Farhad Moshiri är inställd på att föra Everton till framgång.

– Jag är nöjd att få möjlighet att vara en aktieägare i Everton, som har ett rikt arv som en av Europas ledande fotbollsklubbar. Jag ser med spänning framemot att nå framgång med Everton i framtiden, säger Moshiri.

Flera Premier League-klubbar har stenrika ägare. Roman Abramovitj i Chelsea och Shejk Mansour i Manchester City är två exempel.

ARTIKELN HANDLAR OM