City vann ligacupen

Foto: AFP
FOTBOLL

Reservmålvakten Willy Caballero blev stor hjälte för Manchester Citys i ligacupen.

Han räddade tre av Liverpools straffar och grejade en titel till Manuel Pellegrinis mannar.

– Det var så mycket känslor i den här finalen. Jag är så glad och stolt, säger lagkaptenen Vincent Kompany till Sky Sports.

Ligacupfinalen mellan Liverpool och Manchester City var mållös efter den första halvleken.

Men i början av andra halvlek kunde City ta ledningen efter ett mindre bra ingripande av målvakten Simon Mignolet på ett skott från Fernandinho.

Coutinho kvitterade

Sedan såg City länge ut att kunna hålla undan. Men i den 83:e minuten lyckades Philippe Coutinho kvittera och tvinga fram en förlängning. Brassen slet av sig tröjan och firade vilt med fansen.

Trots flera heta målchanser från båda lagen avgjorde matchen efter straffar. Väl där blev reservmålvakten Willy Caballero stor hjälte.

”Riktigt bra språng”

34-åringen, som får stå i skuggan av Joe Hart, klev fram och tog tre av de fyra första straffarna. Sedan klev Yaya Touré upp och skickade in avgörandet i den fjärde straffrundan.

– Caballero var fantastisk i dag. Han var så snabb och väntade till sista sekunden innan han kastade sig. Han gjorde det otroligt bra. Vi är väldigt glada, säger Fernandinho till BBC.

En chansrik final

Det var en mycket underhållande fotbollsmatch och flera spelare kunde ha avgjort matchen tidigare. Raheem Sterling hade bra chanser, men missade.

Mignolet spelade upp sig under matchen och stod för några riktigt bra räddningar. Inhopparen Divock Origi kunde också blivit hjälte, men han missade en nick från nära håll.

– Vi förtjänade att vinna matchen. Men om du frågar mig hur jag föredrar att vinna en titel så föredrar jag att vinna på det här sättet, säger Manuel Pellegrini till Sky Sports.

– Flera tidningarna väntade på att Willy Caballero skulle göra ett misstag så att de kunde kritisera mitt val. Jag har stort förtroende för Caballero. Jag är väldigt glad för spelarna och ledarnas skulle, men jag är mest glad för Caballero.

Emre Can gjorde mål på sin straff. Men Liverpools övriga tre straffskyttar Lucas, Coutinho och Lallana missade.

FAKTA

Liverpool–Manchester C 2–4 e str, 1–1 (0–0) e förl och full tid

0–1 Fernandinho (49), 1–1 Philippe Coutinho (83).

Publik: 86 206. (Wembley)