Fotot som väcker frågor och skratt

Fanns det ingen tårta, Yaya?

FOTBOLL

Var han besviken på lagkamraternas firande, ledsen över att han inte fick någon tårta eller älskar han bara Ashley Cole?

Fotot på Yaya Touré efter cupfinalsegern mot Liverpool har väckt både frågor och skratt.

Lagkaptenen Vincent Kompany publicerade en bild på ett segerrusigt Manchester City i lagets omklädningsrum efter straffsegern mot Liverpool i engelska Ligacupen. Men alla såg inte lika glada ut som Kompany själv.

Istället har många reagerat på straffhjälten Yaya Tourés närvaro på bilden. 32-åringen syns längst sitt höger på fotot, tillsynes deppigt sugande på en vattenflaska samtidigt som lagkamraterna jublar.

Jämförs med Ashley Cole

Reaktionerna lät inte heller vänta på sig. I sociala medier spekuleras det, tillsynes grundlöst, om att Touré var besviken över att lagkamraterna firade med målvakten Willy Caballero istället för honom efter att 32-åringen slagit in den avgörande straffen. Andra funderar på om Pep Guardiolas kommande intåg på tränarbänken, och Tourés förmodade uttåg ur klubben i samband med det, kan ha dämpat glädjen.

Flest är det dock som väljer att använda bilden till humor. Skämt om att den tårtglade Touré inte firades ordentligt för straffen förekommer liksom jämförelser med Ashley Coles klassiska lagbild i Roma.