”Det här handlar om min karriär”

Arsenal vill locka hem förlorade sonen

FOTBOLL

Som ung fotbollstalang fostrades Håvard Nordtveit i Arsenal.

Nu vill London-klubben, enligt Bild, ha tillbaka norrmannen som i år utvecklats till en guldklimp.

– Jag har ett tufft beslut framför mig, säger 25-åringen till Bild.

2007 tog en då 17-årig Håvard Nordtveit steget från norska Haugesund till engelska Arsenal. Den defensiva mittfältaren pekades då ut som en av Europas mest spännande talanger och kom att utses till lagkapten för London-klubbens reservlag.

”Extremt viktig för oss”

Men det blev inga a-lagsmatcher i Premier League för Nordtveit. Efter utlåningar till spanska Salamanca, norska Lilleström och tyska Nürnberg lämnade norrmannen 2011 för Borussia Mönchengladbach. Där har mittfältaren sedan dess gjort succé.

– Han är extremt viktig för oss, på det sätt han leder de andra med sin styrka och passion. Som han spelar nu kommer han alltid ha en plats i min startelva, säger tränaren André Schubert till Bild.

Problemet för den tyska klubben är att norrmannens kontrakt löper ut till sommaren. 25-åringen är då fri att välja en ny klubb och Nordtveits insatser i Bundesliga har väckt intresse.

”Måste passa familjen”

Enligt Bild har Leicester, Tottenham och inte minst Arsenal nu hört av sig för att försöka värva mittfältaren.

– Det här handlar om min karriär men inte bara fotboll, det måste passa familjen också. Jag har ett tufft beslut framför mig, säger Nordtveit till Bild.

Borussia Mönchengladbachs sportchef Max Eberl har tidigare gett norrmannen februari ut på sig att bestämma sig och bekräftade efter helgens ligaomgång att parterna återigen träffats för att diskutera situationen. Vad som sades på det mötet är samtidigt Håvard Nordtveit extremt hemlighetsfull med.

– Jag fick en god kopp kaffe, säger 25-åringen kort.