Arsenals förklaring om superligamötet

Arsenals tydliga markering: ”Söker ingen väg bort”

1 av 2
FOTBOLL

Uppgifterna om en europeisk superliga slog ned som en bomb.

Men nu har Arsenal dementerat nyheten.

– Vi är kraftiga motståndare mot en sådan liga, säger en talesperson för klubben i ett uttalande.

Det var i morse som engelska The Sun publicerade nyheten om en superliga bestående av de stora klubbarna i Premier League och lag som FC Barcelona, AC Milan, Real Madrid, Bayern München samt Olympiakos.

Tidningen hade lyckats fånga samtliga klubbpampar på bild vid Dorchester Hotel i London. Representerade var Manchester United (Ed Woodward), Liverpool (Ian Ayre), Manchester City (Ferran Soriano), Arsenal (Ivan Gazidis) och Chelsea.

En europeisk superliga skulle skaka Premier League och innebära slutet för Champions League.

”Vi är kraftiga motståndare”

Men nu kan fotbolls-England pusta ut.

Premier League kommer inte att förändras.

Det är Arsenal som gått ut med en kraftig dementi om att mötet arrangerades för att prata om en superliga.

– Vi är kraftiga motståndare mot någon slags utbrytning. Varken Arsenal, eller någon av de andra klubbarna på mötet, söker efter en väg bort från Premier League. Inga diskussioner om att förändra Premier Leauge eller om att starta en europeisk superliga ägde rum, säger en talesperson för klubben i ett uttalande, enligt Goal.

I stället ska mötet, som arrangerades av amerikanske miljardären Stephen Ross, ha handlat om International Champions Cup – försäsongsturneringen i USA.

– Det handlade främst om ICC och formatet på europeiska tävlingar som fungerar som ett komplement till den redan befintliga Premier Leauge, säger Arsenals talesperson.