”Briljans i världsklass – skriker om ett fynd”

Lokaltidningen vädjar till United: Värva Zlatan

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Franska uppgifter kopplades på nytt ihop Zlatan Ibrahimovic med Manchester United i helgen.

I dag vädjar lokaltidningen Manchester Evening News till sin lokala storklubb om att värva svensken.

Han hade passat som handen i handsken på Old Trafford”, skriver tidningen.

MEN:s hemsida.

Wennman: Zlatan flörtade med hela England

Det är ryktenas halvår för den svenska superstjärnan. Med ett kontrakt som går ut till sommaren är 34-åringen hett villebråd för de som vill göra en smart affär.

Real Madrid har varit återkommande på tapeten, även rykten om jättebud från Kina har cirkulerat. I helgen rapporterade också franska Le10Sport att José Mourinho väntas ta över Manchester United till sommaren och att portugisen redan hört av sig till Zlatan Ibrahimovic om att ansluta hos Premier League-klubben i sommar.

”Lysa upp ett nybygge”

I dag vädjar lokaltidningen Manchester Evening News (MEN) till den lokala storklubben att göra verklighet av uppgifterna – och värva den svenske superstjärnan.

”34-åringen hade passat som handen i handsken på Old Trafford och skulle tända en gnista på planen”, skriver tidningens chefskrönikör Stuart Mathieson och fortsätter:

”Med tanke på sin ålder hade han inte gett United fem år likt Cantona gjorde men han skulle erbjuda en välbehövd injektion av briljans i världsklass. Hans stöddiga och självsäkra karaktär på och utanför planen skulle kunna lysa upp ett nybygge hos United. Med PSG-kontraktet på väg att löpa ut skriker detta om ett fynd”.

Första pusselbiten

Louis van Gaal har varit hårt kritiserad under årets säsong och väntas lämna United till sommaren. Enligt Manchester Evening News är det nödvändigt för att en Zlatan-värvning ens ska bli aktuell. Tidningen påminner om att en Zlatan-flytt till United aldrig var aktuell i somras då svensken vid upprepade gånger kritiserat holländaren kring tiden de tillbringade tillsammans i Ajax.

”Ibrahimovic hade blivit den första pusselbiten snarare än den sista om Van Gaal lämnar i sommar, men alltjämt en avgörande pusselbit”, skriver Manchester Evening News och fortsätter:

”En anfallare med 202 mål på 307 matchen runtom Europa kombinerat med 130 miljoner pund i kombinerade övergångssummor skulle göra honom till en direkt succé på Old Trafford och han skulle mycket väl kunna bli den Cantona-faktor som United desperat måste återupptäcka”.

Wennman: Zlatan flörtade med hela England