Utfryst - för att han spelade för bra

Foto: TT
Robert Green stod i Englands mål i VM 2010.
FOTBOLL

2010 var Robert Green första målvaktsval i Englands VM-lag.

Nu är han utfryst i Queens Park Rangers.

Anledningen?

Han var ohotad förstamålvakt.

Det har hänt mycket i Robert Greens målvaktskarriär sedan den där ödesdigra VM-premiären 2010. Den då ordinarie West Ham-målvakten stod för en supertavla när han släppte in Clint Dempseys långskott till 1-1 och därefter blev petad ur landslaget i ett par års tid.

Lagom till han kom tillbaka 2012 var dock tiden med West Ham över och Green sökte sig vidare som bosman till Queens Park Rangers. Där har han åkt upp och ner mellan Premier League och Championship.

Efter den senaste nedflyttningen i våras träffade Green, med ett år kvar på sitt kontrakt, klubben för att diskutera framtiden. Klubben ville satsa för att komma tillbaka till Premier League och de ville ha Robert Green med som en del i den satsningen.

”Du når aldrig 30 matcher”

Green hade andra erbjudanden men var intresserad av lösningen och hade sedan tidigare skrivit in en klausul i sitt kontrakt som sade att om han spelar 30 matcher under sista kontraktsåret så fick han automatiskt ett års förlängning – då förhoppningsvis som PL-målvakt.

Och spelade gjorde Robert Green. Fram till nyåret hade han spelat nästan varenda match och han kunde inte beskyllas för QPR:s kräftgång i tabellen.

Ändå drabbade den honom hårt. För sedan nyårsdagen har han inte spelat en enda match, han har inte ens tränat med a-laget.

– När Neil Warnock blev manager i slutet av förra året tog han mig åt sidan på sin första dag och sa, "du inser att du aldrig kommer nå upp till 30 matcher va?", säger Green i en intervju med Daily Mail.

När klubben insåg att de inte skulle gå upp till Premier League blev det helt enkelt för dyrt att spela med sin bästa målvakt – och på så sätt tvingas betala den löneposten ytterligare ett år i andradivisionen.

”Nu är jag desperat”

– Det är frustrerande, milt sagt, säger Green och fortsätter:

– När vi satt ner i somras var det här den positionen jag inte ville hamna i, men nu är vi här..., säger han.

Nu räknar han ner dagarna, det är 65 kvar, till kontraktet är över och han kan börja söka efter en ny klubb.

– Man får lite perspektiv. Vi är väldigt lyckligt lottade att ha det här jobbet. Men nu är jag desperat, för det här skadar mig, säger Robert Green.

ARTIKELN HANDLAR OM