”Diego bet mig inte”

FOTBOLL

Diego Costa fick rött kort efter en dispyt med Gareth Barry. På bilderna såg det ut som att spanjoren bet Everton-mittfältaren.

Men nu rider Barry själv ut till Costas försvar:

– För protokollet, Diego bet mig inte, säger han i sociala medie-appen Fanzai, enligt Daily Mail.

Romelu Lukaku hade precis smällt in sitt andra mål i 2–0-segern mot Chelsea när det rann över för hans forwardsmotpart Diego Costa. I en duell med Gareth Barry måttade han en skalle och sedan grävde han ner sitt ansikte i halsen på Evertonmittfältaren i vad som såg ut som en bitattack.

Det slutade med gult kort nummer två och utvisning.

Efter matchen blev det aldrig utrett om Costa faktiskt nafsat Barry i halstrakten likt en vampyr. Men nu kliver Gareth Barry själv fram och reder ut den stora snackisen.

”Sett att det pratats mycket”

– Jag har sett att det pratas mycket om incidenten med mig och Diego Costa i gårdagens match. För protokollet, Diego bet mig inte, säger han i appen Fanzai enligt Daily Mail.

Guus Hiddink försvarade Costa med att han blivit provocerad matchen igenom, men han skämtade också om att det kunde vara läge för lite impulskontrollsträning.

– Det finns en film om det där, med Jack Nicholson i huvudrollen. Vi kanske borde gå och se den tillsammans, svarade Hiddink skämtsamt, och syftade på filmen Anger Management från 2003.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, inväntar domaren Michael Olivers rapport innan det tar ställning till om händelsen ska utredas.

ARTIKELN HANDLAR OM