Uppgift: Kan avgå efter fansens hets

”Efter attacken – kan lämna självmant”

1 av 2
FOTBOLL

20 år vid rodret.

Nu är Arsène Wenger återigen hårt ansatt.

Enligt brittiska uppgifter kan ikonen självmant lämna klubben om han inte känner fansens fulla stöd.

Det var under FA-Cupmötet mot Hull förra veckan – efter att Arsenal spelat fem (!) raka matcher utan att vinna – som en banderoll vecklades ut på läktaren.

Budskapet var tydligt: ”Arsène, tack för alla minnen men det är dags att ta farväl”.

Banderollen har blivit en stor snackis i Arsenal-lägret på senare dagar. Aaron Ramsey kallade fansens aktion för ”chockerade”, och David Beckham använde Instagram för att såga deras beteende.

”Det är en skam. Respektlöst”, dundrade ikonen.

Kan lämna

Wenger har varit Arsenals tränare sedan augusti 1996. Hans kontrakt går ut sommaren 2017 och Arsenals styrelse ska enligt The Mirror ha försäkrat honom om att han fortfarande har deras fulla stöd.

Men nu uppger Daily Mail att fansens agerande går Wenger på nerverna. Enligt den brittiska tidningen är fransmannen inställd på att fullfölja sitt kontrakt. Men om situationen fortsätter att eskalera, så kommer han överväga att självmant lämna Arsenal efter 20 års tid vid rodret.

”Kan hantera motgångar”

Nyligen togs Wenger i försvar av Aaron Ramsey.

– Man ser så många tränare som sparkas så fort laget åker på ett par förluster i rad. Men Arsène har hanterat motgångar förut och jag är säker på att han kommer göra det nu igen.

– (Fansens) frustration handlar nog om att Leicester leder Premier League före de så kallade ”större lagen”. Alla ser den här säsongen som en missad chans. Vår trupp är tillräckligt bra för att vinna ligan. På våra bästa dagar kan vi slå alla lag, sa Ramsey.