”Chelseas bud till Zlatan Ibrahimovic”

Uppgifter: Enorma lönen som ska locka svensken

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Dragkampen för Zlatan Ibrahimovics signatur intensifieras.

Enligt Footmercato är Chelsea en av favoriterna att gå segrande ur den.

London-klubben uppges ha erbjudit svensken ett tvåårskontrakt med 115 miljoner kronor i årslön.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget

Zlatan Ibrahimovic, 34, är för första gången i karriären på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång som bosman-spelare i sommar.

Svensken är föga förvånande sommarens hetaste bosman-spelare inför nästa transferfönster och intressenterna uppges vara många.

Nu kommer nya uppgifter från franska Footmercato. Där uppges att kontraktserbjudandena för Zlatan tjänster fyller upp agenten Mino Raiolas skrivbord. Enligt sajten finns enorma bud från både USA och Kina, men Zlatan ska inte vara sugen på att lämna Europa ännu då han känner att han fortfarande är på topp.

Tre klubbar gör upp

Bayern München ska också ha kontaktat Raiola då nye tränaren Carlo Ancelotti ”hade älskat” att ha svensken i Bayern nästa säsong.

Men enligt Footmercato föredrar Zlatan andra destinationer och sajten uppger att det är Chelsea, Manchester United och AC Milan som gör upp om att plocka in svensken i sommar.

Det är dock Milan som sitter i baksätet eftersom att den italienska klubben inte kan erbjuda lika mycket pengar som de engelska jättarna. Dessutom ska det faktum att Milan rasat från att vara en toppklubb i Serie A ner utanför Europaspel vara negativt för klubbens chanser.

United aktuellt med Mourinho

Chelsea kommer inte att kunna erbjuda Champions League-spel till nästa säsong, och kanske inte heller spel i Europa League. Men pengar kan London-klubben erbjuda.

Enligt Footmercato har Zlatan redan fått ett kontraktserbjudande från Chelsea. Det uppges sträcka sig över två år med en årslön på 12,5 miljoner euro, motsvarande drygt 115 miljoner kronor.

United ska enligt Footmercato kommit med ett mer informellt erbjudande. Zlatan uppges föredra att bo i London men enligt den franska sajten skulle en utnämning av José Mourinho i United kunna väga upp för Manchester.

Zlatans julklapp parkerad i mäktiga garaget