Uppgifter: Mourinho har skrivit kontrakt

Foto: TT
FOTBOLL

Jose Mourinho är nära Manchester United nu.

Enligt uppgifter till spanska El Pais har parterna skrivit ett förhandskontrakt som innebär att Mourinho får 180 miljoner om han inte utses till United-tränare.

Snacket om Jose Mourinho till Manchester United har hängt i luften ända sedan portugisen fick sparken av Chelsea i slutet av 2015.

Men precis när Louis van Gaal har sett ut att vara på väg mot sparken i United så har han räddat sig kvar och affären har förblivit ett rykte.

Men nu kommer uppgifter från spanska El Pais, som säger sig ha källor på Mourinhos managementbolag Gestifute, och som även ansedda The Guardian hänvisar till, om att ett kontrakt redan är klart sedan en månad tillbaka.

Sir Alex en anledning till klausulen

Dock har United hela tiden velat ha en väg ut ifall man skulle ändra sig i sista stund och därför finns en klausul som säger att Mourinho kompenseras med 60 miljoner om ett definitivt kontrakt inte är påskrivet den 1 maj och att ytterligare 120 miljoner hamnar i portugisens ficka om allt inte är klart den 1 juni.

Att pengarna ökar ju närmare sommaren vi kommer beror på att Mourinho menar att maj är en nyckelmånad om man ska agera på transfermarknaden.

Anledningen till att United vill ha en bakdörr öppen är enligt El Pais att Sir Alex Ferguson och andra nyckelpersoner på Old Trafford inte är helt övertygade om att Jose Mourinho är rätt man för jobbet.