Bonusarna avslöjas i Depays läckta kontrakt

Foto: TT
Memphis Depay.
FOTBOLL

Football Leaks har läckt ett nytt superkontrakt.

Sajten publicerar i dag övergångspapprena från Manchester Uniteds köp av Memphis Depay.

Där framkommer att holländaren var billigare än tidigare rapporter – och att PSV inte får jubla över några bonusbetalningar på ett tag.

Kontraktet.

Engelska experterna: Här hamnar Zlatan

Fenomenet Football Leaks fortsätter att avslöja fotbollshemligheter. Skaparna bakom sajten har under de senaste månaderna läckt flera hemliga dokument, som skapat stora rubriker över hela Europa.

Flera spelare har fått se sina kontrakt publicerade hos sajten och i dag är det övergångsdokumenten från Manchester Uniteds köp av Memphis Depay som publiceras.

Delbetalar

Det var i somras som holländaren anlände i Manchester. I engelsk press hette det att den engelska storklubben betalde 31 miljoner pund, motsvarande drygt 365 miljoner kronor, för Depay. Men riktigt så dyr var han inte.

Av dokumenten framgår att United betalar 34 miljoner euro, motsvarande drygt 315 miljoner kronor, för holländaren uppdelat i tre delbetalningar.

”Kan få bonus vid försäljning”

PSV Eindhoven såg också till att inkludera en rad bonusar vid försäljningen.

Om United vinner Premier League får PSV motsvarande 12,5 miljoner kronor. Om de når Champions League-semifinal får PSV 3 miljoner kronor medan en finalplats ger 6 miljoner kronor och en CL-titel ger 12,5 miljoner kronor.

Bonusarna må vara långt borta i dagsläget men i kontraktet finns även en vidareförsäljningsklausul som ger PSV 46 miljoner kronor – om holländaren säljs till vinst.

Engelska experterna: Här hamnar Zlatan