”Manchester United skulle ha haft straff”

Webb konstaterar: Två röda kort i den duellen

FOTBOLL

Rött kort för både Robert Huth och Marouane Fellaini samt en straff för Manchester United.

Det borde ha blivit följden av den uppmärksammade duellen där Huth sliter Fellaini i håret och belgaren svarar med en armbåge, menar Howard Webb.

Foto: GETTY IMAGES
Howard Webb under tiden som aktiv.

Leicester City hade chansen att säkra den engelska ligatiteln i går när man drabbade samman med Manchester United på Old Trafford.

Matchen fick också en minst sagt fartfylld start.

Redan i den 8:e matchminuten gav Anthony Martial hemmalaget ledningen och bara nio minuter senare svarade Leicesters mittbacksjätte Wes Morgan genom att nicka in 1-1.

Domaren missade

Sedan utspelade sig en händelse som blivit väldigt omtalad i efterhand. Under en duell i Leicester straffområde testar både Marouane Fellaini och Robert Huth gränserna.

Tysken drar Fellaini i håret och belgaren svarar med att armbåga Huth i ansiktet.

Domare Michael Oliver missade bägge företeelser och det ska spelarna vara tacksamma för, menar Howard Webb.

Den tidigare Premier League-domaren – i dag expert hos Sky Sports och krönikör för The Times – skriver i sin Times-krönika i dag om vad som borde blivit följderna av duellen om Oliver sett den.

Lär straffas i efterhand

”Detta borde ha resulterat i en straff för Manchester United och bägge två skulle ha visats ut”, skriver Webb.

Han tror dock att både Fellaini och Huth kommer att straffas av det engelska fotbollförbundet, FA, i efterhand eftersom tv-bilderna inte är smickrande.

”Ryckandet av håret från Huth kom först. Det är våldsamt uppträdande och värt ett rött kort. Det skulle ha resulterat i en straff och Fellainis armbåge efteråt var värt ett rött kort”, skriver Webb.