”Pinsamt om ännu en tränare fick lämna”

Larsson fruktar det värsta: Ska jag vara brutalt ärlig

FOTBOLL

Hela sju tränare har hunnit styra över "Seb" i Sunderland.

Med ytterligare en på väg bort erkänner han nu att det börjar gå för långt.

– Ska jag vara brutalt ärlig skulle det vara pinsamt om ytterligare en tränare fick gå under min tid här, säger 31-åringen till The Northern Echo.

Sebastian Larsson har spelat i Sunderland i närmare fem och ett halvt år sedan han anlände från Birmingham City sommaren 2011.

Sedan dess har han hunnit med en hel del bottenplaceringar - och en hel del tränare.

Sju olika tränare

Steve Bruce, Martin O'Neill, Paolo Di Canio, Gus Poyet, Dick Advocaat, Sam Allardyce och David Moyes. Det är listan på alla som har satt sin prägel på laget under Larssons tid i klubben.

Med de temporära tränarna Erick Black och Kevin Ball kan listan göras till nio.

– Utan att använda det som en ursäkt så har det varit svårt under min tid här. Det blir tufft när man måste börja om på nytt konstant. Jag vet inte ens hur många tränare vi har haft sedan jag kom, säger Larsson till The Northern Echo.

Sämsta starten någonsin

"The Black Cats" har endast tagit två poäng på de inledande tio matcherna i Premier League.

Det är den sämsta starten i klubbens historia och den delat sämsta någonsin av en Premier League-klubb.

Uppgifterna om att den nuvarande tränaren David Moyes hänger löst kommer alltså inte som någon större överraskning.

– Den här truppen är bättre än tabellen visar. Vi måste gå tillbaka till grunden och göra oss svåra att slå. Den här gruppen har visat att den är bra förr.

På tisdagen rapporterade The Mirror att Moyes får kicken om laget inte vinner söndagens bortamatch mot Bournemouth. Larsson hymlar inte om vems sida han står på i frågan.

– Varje gång en tränare byts blir det en förändring och du finner dig i ett nytt byggstadie igen. Till slut handlar allt om oss spelare, presterar vi ute på planen så kommer tränarna inte att försvinna. Ska jag vara brutalt ärlig skulle det vara pinsamt om ytterligare en tränare fick gå under min tid här.