Vill betala 100 milj kr för att slippa stjärnan

Uniteds förslag till ’Schweini’: Lämna klubben fritt

Foto: TT
FOTBOLL

Tillbaka i träning i måndags.

Men det tycks ha varit tillfälligt.

Nu skriver Manchester Evening News att Manchester United har erbjudit Bastian Schweinsteiger över 100 miljoner kronor – för att han ska lämna klubben.

José Mourinhos behandling av Bastian Schweinsteiger, 32, har varit en av den här fotbolls-höstens stora följetånger.

Tysken har varit utfryst och portad från att träna med övriga spelare.

– Det är ren och skär mobbning. Det är tydligt att hans beteende är att sätta skräck i Bastian. Schweinsteiger bör vända sig till spelarfacket och lämna in ett klagomål. I Slovenien skulle vi ha åtalat Mourinho och yrka på den strängaste påföljden – tre års fängelse, sa spelarfackets jurist Dejan Stefanovic då.

Och i förra veckan kom ett nytt ’hån’ från Manchester Uniteds sida när Schweinsteiger inte fick vara med på det årliga truppfotot.

Vill betala 100 milj kr

Men när Schweinsteiger så syntes träna tillsammans med övriga seniorspelare i måndags spekulerades det i att José Mourinho ändrat sig.

Men icke.

Nu skriver Manchester Evening News att Manchester United endast tillåter tysken träna med laget för att hitta formen och kunna lämna i januari.

Men buden saknas.

Därför ska Premier League-klubben vara beredda att betala 32-åringen drygt 110 miljoner för att säga upp hans kontrakt som sträcker sig fram till 2018.

– Bastian har fullföljt sina skyldigheter gentemot klubben genom att träna varje dag och är i utmärkt form. Har är i lika bra skick som när han kom till klubben, säger en källa inom klubben enligt The Sun.