Zlatan: ”Då ställer jag upp oavsett”

Svaret efter den starka kritiken i England

Foto: ALL OVER PRESS
FOTBOLL

Han ifrågasätts och kritiseras – Mirror kopplar ihop honom med LA Galaxy.

Men Zlatan Ibrahimovic bryr sig varken om måltorka eller formsvacka.

– Om tränaren vill att jag ska spela, då ställer jag upp oavsett hur jag känner mig, säger 35-åringen i Zlatan Unplugged.

Zlatan Ibrahimovic inledde Premier League-sejouren lysande – fyra mål efter fyra framträdande. Men i takt med höstmörkret har målen lyst med sin frånvaro.

Inget mål sedan 29 september

35-åringen har varit mållös i ligan sedan derbyt mot Manchester City den 10 september. Hans senaste mål kom mot Zorya i Europa League den 29 september. Sedan dess har det blivit sex framträdande utan nätkänning för Zlatan.

”Målen kommer när de kommer, så har det alltid varit”, sa Zlatan i appen Zlatan Unplugged för en vecka sedan.

I engelsk press skrivs det rejält om Zlatan, det spekuleras kring hans situation i Manchester United.

Han har kritiserats för sin måltorka, det spekuleras i att han behöver vila på grund av sin ålder och häromdagen skrev Mirror att MLS-klubben Los Angeles Galaxy planerar att erbjuda Zlatan ett avtal efter säsongen 2016/17 i England.

”Ställer upp oavsett hur jag känner mig”

Anfallaren har kommenterat sin situation i appen – huruvida han behöver eventuellt vila från mötet med Swansea på söndag för att hitta formen. Ibrahimovic gör som managern José Mourinho önskar.

– Om tränaren vill att jag ska spela, då ställer jag upp oavsett hur jag känner mig, säger Zlatan i Zlatan Unplugged.

Bara fyra mål på 41 skott

BBC har gjort en lista som visar att Zlatan har haft problem med effektiviteteten framför mål den här hösten. På 41 skott har det endast blivit fyra mål.

Där är 35-åringen mindre effektiv än bland annat Stokes mittfältare Joe Allen, som har gjort fyra mål på tio skott. Även Burnleys Sam Vokes – med fyra mål på 19 skott – är mer effektiv än Zlatan.