Tottenham kvitterade i derbyt mot Arsenal

Omdiskuterat självmål i derbyt

FOTBOLL

Arsenal tog ledningen mot Tottenham efter ett omdiskuterat självmål.

Men comebackande Harry Kane räddade poäng i derbyt.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger han.

Tottenham har haft en svacka med sex raka matcher utan seger. Mot Leverkusen i Champions League blev det förlust med 0-1 tidigare i veckan.

Premier League-femman började dock derbyt mot Arsenal bra. Men hemmalaget tog över sista kvarten av första halvlek och efter en Mesut Özil-frispark kom målet.

Kevin Wimmer, som hade dragit på sig en varning redan i den sjätte minuten, skulle nicka undan frisparken men nickade den i stället i eget mål.

”Oskickligt av honom”

Viasats expert Ola Andersson menade dock att det skulle vara offside eftersom två Arsenalspelare påverkade situationen.

– Graden av påverkan är ju det som avgör. Jag tycker att båda påverkar honom och han blir helt klart stressad av det, säger han.

Pontus Kåmark håller inte med.

– Graden av påverkan är inte så stor. Jag tycker att det är oskickligt av honom själv.

Hade skott i stolpen

Fem minuter in i den andra halvleken fick Tottenham revansch. Laurent Koscielny fällde Mousa Dembélé och domaren pekade på straffpunkten. Harry Kane, som gjorde comeback efter skada, stegade fram och satte kvitteringen.

– Det har gått långt tid, det känns fantastiskt att vara tillbaka där ute med laget. Det var en bra chans att komma tillbaka och göra mål med straffen, säger han till BT Sport.

Christian Eriksen hade en boll i stolpen med åtta minuter kvar, men derbyt slutade 1-1 och Chelsea behåller därmed serieledningen.

– Det var en svår match. Vi hade bra perioder, men vi lyckades inte sätta våra chanser. De här matcherna handlar om att jobba hårt för laget. När vi ser tillbaka på det kanske det här kommer att vara ett bra resultat, säger Theo Walcott till BT Sport och var tveksamt till om Tottenham skulle ha haft straff.

– Domaren tog ett beslut, vi kan inte ändra det nu.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.