”Missnöjda efter Mourinhos attack”

Oförstående till kritiken – stöttas av förbundskaptenen

Foto: TT
Mourinho och Luke Shaw.
FOTBOLL

José Mourinho attackerade Chris Smalling och Luke Shaw.

Nu beskylls portugisen för att sakna empati.

”Shaw kände av en skada i samma ben som han bröt på två ställen i september förra året”, skriver The Guardian.

Manchester United bröt en dyster svit mot Swansea.

Första ligasegern på fyra matcher efter 3–1-segern på Liberty Stadium, men efteråt handlade det mesta om José Mourinhos utspel mot skadade försvarsduon Luke Shaw och Chris Smalling.

– Det är skillnad mellan de modiga, de som alltid är där för varje pris och de som viker ner sig för lite smärta. Om jag skulle prata med spelare runt om i världen så skulle många säga att de har spelat många gånger utan att vara helt hundra procent. Du ska göra allting för ditt lag. Det är min syn på saken, sa portugisen.

”Spelarna är förvirrade”

Men kommentarerna uppskattas inte av försvarsduon.

Enligt ansedda The Guardian är Luke Shaw oförstående till Mourinhos kritik om att han skulle ha känt efter för mycket och tycker att portugisen saknar empati.

”Shaw kände av en skada i samma ben som han bröt på två ställen i september förra året. Skadan uppkom i 2–1-matchen mot Fenerbahce och vänsterbacken var därför oförmögen att spela match tre dagar senare”, skriver The Guardian.

Även Chris Smalling har tagit illa upp av tränarens kritik efter att han spelat 4–0-förlusten mot Chelsea på just smärtstillande tabletter.

”Båda spelarna är förvirrade efter att ha hört Mourinhos kommentarer”, skriver The Times.

Försvaras av Southgate

Duon, som missar Englands stundande landslagssamling, tas även i försvar av den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate.

Han känner inte igen Manchester United-tränarens bild av att duon känner efter för mycket.

– Det är inte mitt intryck efter att ha jobbat med Smalling. Även Luke känner jag väl och han har haft en väldigt tuff skada. Ibland är det lätt att göra bedömningar bara från utsidan utan attt känna dem väldigt bra, säger Southgate enligt ESPN.