Zlatans löfte (eller?): ”Den dan slutar jag”

FOTBOLL

Sex mål på elva matcher i en av världens största klubbar.
Zlatan Ibrahimovic har gjort en intervju med Manchester United om den första tiden i klubben.

35-åringen är fast besluten om att vinna Premier League – och sedan kan det eventuellt vara slut.

– Om jag vinner Premier League så kommer jag att sluta spela fotboll dagen efter...kanske...haha, säger Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har haft en fantastisk karriär med massor med titlar i en rad olika länder. Han har representerat klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och nu Manchester United.

Den brittiska klubben har gjort en intervju med Zlatan. Som vanligt bjöd han på sina karaktäristiska uttalanden.

”Mina två ninjas mår bra”

– Det är en storklubb. Jag har spelat i andra stora klubbar, alla klubbar jag har spelat i har varit storklubbar. Om de inte var det när jag kom dit så blev det storklubbar när jag kom, säger han med ett leende.

– Jag hörde mycket om staden innan jag flyttade hit. Jag har allting jag behöver, jag trivs bra här. Min familj är lycklig, det är det viktigaste. Om de är lyckliga, så är jag lycklig. Mina två ninjas mår bra här, så jag är inte orolig.

Zlatan inledde sejouren i Manchester United med att göra fyra ligamål efter fyra matcher. Men sedan hade han måltorka i ligan fram till i helgen då United besegrade Swansea med 3-1.

”Jag vill göra mer”

35-åringen håller med om att han missat en hel del målchanser i Premier League.

– Det är ett annorlunda spel här. I de här matcherna är det inte ett lag som kontrollerar matcherna, det är fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det är så spelet är, det måste man vänja sig vid. Jag vet att jag kan göra mer, jag vet att laget kan uträtta mer. Jag vill göra mer, jag kommer att bidra med mer. Men vi är i den första fasen, när vi lär känna varandra, man lär även sig spelet här. Det jag ser varje dag är nytt för mig, säger Zlatan.

”Jag kommer att vinna ligan”

Han vill vinna Premier League. Han är fast besluten att han kommer att vinna Premier League.

Och när han vunnit kan det vara över. Eller?

– Det är det man jobbar för. Om jag vinner Premier League så slutar jag att spela fotboll dagen efter…kanske…haha, säger Zlatan.

– Vi har haft en del otur i vissa matcher. Men vi tror på det vi gör, och när man gör det så kommer resultaten till slut. Förhoppningsvis kan jag vinna. Och jag kommer att vinna ligan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se